Fotoboeken

Tilburgse kermis, 2003 t/m 2018

Dit is het derde fotoboek over Tilburg: “Tilburgse Kermis” een selectie gemaakt tussen 2003 en 2018. Het boek is te koop bij Gianotten Mutsaers in Tilburg voor 24,50 euro. Ook te bestellen bij Blurb.com (exclusief transport).

Tilburg, is niet lelijk!

Dit is het tweede fotoboek over Tilburg: “Tilburg, is niet lelijk!”. Het laat alle onderwerpen, die ik in mijn fotografie in mijn woonplaats bezig. De ondertitel “is niet lelijk!” verwijst naar de veel voorkomende verwensingen van een lelijkheid van de stad, waarin ik mij niet kan vinden. Het boek is te koop bij Gianotten Mutsaers in Tilburg voor 24,50 euro. Ook te bestellen bij Blurb.com (exclusief transport).

Straattaal – Tilburg, Omgeving

Dit is een eerste boek over Tilburg dat zich vooral op de omgeving richt. Ook dit fotoboek is in zwart-wit uitgewerkt. Een boek over Tilburg in de breedste zin met ook andere facetten van de fotografie zal later in kleur en zwart-wit verschijnen. Het boek is te koop bij Gianotten Mutsaers in Tilburg voor 17,50 euro. Ook te bestellen bij Blurb.com (exclusief transport).

Van 1982 tot nu


In 1982 begon ik met het maken van foto’s. Dit is een eerste fotoboek dat hier een beeld van geeft.
In de jaren tachtig lag zwart-wit fotografie voor de hand. Kleur sprak me toen wellicht meer aan, maar was voor mij niet haalbaar. Pas veel later vond ik zwart-wit juist prachtig, zoveel nuances van wit, zwart en grijs. Misschien wel meer dan kleur.
Vanwege dat zwart-wit van toen heb ik alle latere foto’s in dit boek van kleur ontdaan, een hervonden liefde voor de zwart-wit fotografie in de bonte wereld van nu. In elke foto moet een moment van rust zitten, een stiltepunt van waaruit de foto overzien kan worden. En in zwart-wit zit dat misschien net iets meer.